La de CLD és una història de superació i compromís social. Corria l’any 1888 quan un grup de pagesos va crear un gremi d’escombraires que fou l’embrió de la Cooperativa d’Usuaris del Servei de Neteja Pública Domiciliària de Barcelona, nascuda el 1930. Després de tres dècades de servei, el 1964 la Cooperativa signa el seu primer contracte directe amb l’Ajuntament de Barcelona per a la recollida de residus, fet que inaugura un període de desenvolupament.

La consolidació arriba als anys setanta, quan la Cooperativa guanya el segon concurs de la recollida a Barcelona per als següents 25 anys. Es crea aleshores TIRSSA, encarregada de l’eliminació de residus generats a l’Àrea Metropolitana a l’abocador del Garraf. Als anys vuitanta, ja en franca expansió, es constitueix Concesionaria Barcelonesa per estendre els serveis a d’altres municipis.

La fi de l’històric contracte amb l’Ajuntament de Barcelona el 1999 obliga a repensar el projecte empresarial, que acabarà sortint enfortit d’aquest procés. L’any 2000 arrenca una nova contracta pel manteniment i el buidat de les papereres de Barcelona, i un any més tard comença la neteja dels graffiti a la ciutat. El procés de diversificació s’inicia amb la compra de l’empresa Hidrojet gràcies a la qual s’obre una nova unitat de negoci: la neteja industrial a empreses. Durant els anys següents, la Cooperativa passa a dir-se Grup CLD; es crea la societat ATR per realitzar el triatge i tractament de residus industrials, i es constitueix AMVER, entitat que controla el compliment dels requisits mediambientals exigits a les empreses. El compromís amb la sostenibilitat esdevé un element cabdal d’aquesta nova etapa.

L’impuls definitiu arriba el 2007, amb l’entrada de COMSA Corporación, a l’accionariat de CLD. El 2009, el renovat CLD —amb una activitat diversificada i presència a desenes de municipis catalans i andorrans— signa un nou contracte amb el consistori barceloní per a dur a terme la recollida de residus i la neteja viària dels districtes d’Horta-Guinardó i Nou Barris.

L’any 2013 CLD i Concesionaria Barcelonesa es fusionen en una sola empresa: Corp CLD

El grup empresarial Sorigué, referent en els sectors de la construcció, dels serveis, la tecnologia i l’enginyeria de l’aigua, compra Corp CLD en l’any 2016.

Aquesta constant evolució no ha fet oblidar els valors fundacionals i la vocació de servei d’aquest potent grup, al contrari, ara més que mai, CLD treballa en les millors condicions per garantir la satisfacció dels ciutadans i el respecte de l’entorn.